Prastėjant oro sąlygoms – reikia susitvarkyti automobilį

Kiekvienam automobiliui ne tik d1s xenon lemputes, bet ir daugiau parametrų reikėtų pakeiti, tikintis gero ir saugaus važiavimo. Ypač artinantis rudeniui, kuomet anksčiau temsta ir daugėja įvairių sunkumų. Ką reikėtų sutvarkyti, peržiūrėti ir užtikrinti, jeigu norite, kad viskas būtų gerai?

Užtikrinti gerą šviesų veikimą

Visų pirma, užtikrinkite, kad https://www.autosviesos.lt ar iš kitur esate įsigiję visas reikiamas lemputes ir jas galite tikrai tinkamai naudoti. Tik tokiu būdu būsite tikri, kad šviesos veikia nepriekaištingai. Žiūrėkite, kad veiktų ilgosios, trumposios, posūkio, gabaritinės, rūko žibintai, kad visi šviesų komplektai veiktų gerai ir leistų važinėti saugiai. Ir nepamirškite, kaip važiuojant ilgus atstumus reikia persijungti iš ilgų šviesų į trumpas, siekiant eismo saugumo.

Susitvarkyti stabdžius

D1s lemposDar vienas labai svarbus dalykas – tai užtikrinti, kad stabdžiai būtų visada sutvarkyti tinkamai. Jeigu negalite jų sutvarkyti, tuomet bus tikrai blogai. Stabdžiai privalo dirbti gerai. Kaladėlės turi būti pakeistos, diskai turi būti ne kreivi, visa tai turi būti atlikta teisingai ir tinkamai. Stabdymas yra labai svarbus dalykas, o galbūt tamsiuoju ir šlapiuoju metų laiku stabdyti reikės dažniau ir sunkiau. Tai itin svarbu yra ir žiemą, kada yra slidu, ir reikia ne tik stabdžių gerų, bet ir ABS sistemos. Taigi, visa tai turi veikti puikiai, ir ne tik techninio serviso kortelėje gerai atrodyti, bet iš tiesų būti puikiai, lengvai eksploatuojama.

Turi būti geros padangos, o ne tik dėl akių

Nepamirškite artinantis žiemai, iki lapkričio 1 pasikeisti padangų, nes tik tada galėsite važiuoti saugiai, lengvai ir gerai. Padangas rinkitės čipuotas, jeigu automobilis yra senesnis, parūdijęs. Vadinasi, jums dar svarbiau, kad stabdymas būtų greitas, geras ir veiksmingas. Tuomet galėsite džiaugtis tikrai geru stabdymo greičiu ir nesulamdysite automobilio, vos atsitrenkus kažkur. Beje, turint tokias padanga,s nepamirškite įspėti vairuotojus iš galo apie greitą stabdymą – užklijuokite specialius lipdukus.

Geram matomumui – geri langų valytuvai

Dar vienas svarbus dalykas – langų valytuvai, jie yra reikalingi, kadangi esant drėgniems orams, taip pat sniegui ir pan., labai svarbu, kad viskas vyktų tinkamai. Reikia itin gero matomumo, reikia, kad gerai matytųsi viskas. Taigi, nepamirškite to ir naudokite gerus valytuvus.

Viskas gerai su važiuokle

Užtikrinkite, kad viskas gerai su motoru, visa važiuokle, kad neryja tepalų, kad įpilta skysčio nuo užšalimo ir pan. Tai vėliau taps esminiais saugaus važiavimo elementais.

1 comment on “Prastėjant oro sąlygoms – reikia susitvarkyti automobilį

  1. Taip pat reikia susitvarkyti ne tik asmeninius, bet ir įmonės automobilius. Asmeniniu automobiliu važiuojame tikrai ne visada, tačiau logistikos paslaugas teikiančių įmonių transportas naudojamas tiek geromis, tiek labai blogomis oro sąlgomis, todėl norint išvengti netikėtumų reikia pasirūpinti technika. Įvykus netikėtai nelaimei nepadės net verslo valdymo sistemos. Žinoma, visą informaciją bus galima matyti realiu laiku ir rasti sprendimą greičiau, tačiau rekomenduočiau apie viską pagalvoti šiek tiek anksčiau.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>