Tarptautinių reisų vairuotojų mityba

Daugybę mūsų namuose turimų ir kasdien naudojamų gaminių ir produktų, kasdienių daiktų kažkada atvežė iš kitų šalių. Logistikos tinklų organizuojami ttarptautiniai pervezimai leidžia įvairius daiktus gabenti keliais ir greitkeliais gana operatyviai ir leisti kroviniams atsidurti savo vietoje laiku. Tą darbą, pervežimą, atlieka ne kas kitas, o gyvi ir užsispyrę darbuotojai. Tarptautinių reisų vairuotojai. Tačiau būtent jie kartais gali pasigirti ne pačiais geriausiais mitybos ypatumais. Dažnas skundžiasi ir antsvoriu, atsiradusius dėl prastos mitybos ir valgymo kelyje, mažo judrumo. Kiti gi stengiasi grįžę ilsėtis atsigriebti: sportuoja, valgo sveikai. Kuo paprastai tenka maitintis kelyje? Mums papasakoti sutiko vairuotojas Saulius.

Ką įsideda iš namų

Pervežimų paslaugosSaulius sako, kad tarptautiniai pervezimai kartais gali užtrukti ir iki poros savaičių, jeigu kažką gabenti tenka per visą Europą. Tuomet gali tik pasvajoti, kad kelionėje maitinsiesi žmonos sudėtu maistu. „Taip, to gerojo maisto kažkiek įsidedu. Pradžioje žmona sudeda visus pietus, salotas, sriubas, viską. Tada užtenka dieną ar dvi. Dar įdeda ir šiaip kokių daržovių, kad sveikiau būtų, nes žino, kad kelyje nepirksiu pats. Tas gerai, bet kuo labiau nuo namų tolsti, tuo prastėja ir mityba. Galiausiai, tenka būti pasiruošusiam ir tam, kad nebūtinai galėsi stoti kažkur pavalgyti, tai tiesiog turi prisidėjęs ir tokio sauso negendančio maisto. Sausainių dažniausiai“, – sako vairuotojas.

Pakelės užkandinės

Tarptautiniai pervezimai nuveda įvairiais keliais, bet dažniausiai važiuoti tenka magistralėmis, kad būtų efektyvesnis reisas. „Magistralėse yra pakelės užkandinės. Per tiek metų jau žinau, kuriose visai norėčiau pavalgyti. Tiesa, kartą į kelionę pasiėmiau žmoną, tai jai labai nepatiko, nes visi labai spoksojo. Ten, matote, dažniausiai tik vairuotojai ir lankosi. Žmona pasibaisėjo maistu, o man jis kaip tik atrodė geriausias iš visų tų pakelės užkandinių“, – sako vyras.

Vienas restoranas mieste – dovana sau

Saulius taip pat šmaikštauja, kad kelionės metu leidžia ir pasidaryti sau dovaną. Kai jau atiduoda ir pasiima krovinį tolimiausiame taške, ten nueina į brangų vietos restoraną ir normaliai pavalgo.

1 comment on “Tarptautinių reisų vairuotojų mityba

  1. Na dažniausiai vairuotojai gaminasi patys arba sustoja pakelės užkandinėse/degalinėse. Norint nuvežti krovinį kuo greičiau nėra tokių galimybių, kad rinktis ir važinėti nuo vienos prie kitos užeigos. Taip pat ir vadybininkai yra suinteresuoti kokybišku ir greitu pristatymu, todėl neretai paspaudžia vairuotojus, kad dirbtų greičiau, tačiau reikia atsižvelgti į darbuotojų poreikius. Šioje situacijoje visada gelbsti verslo valdymo sistemos, kuriose gali matyti informaciją einamu momentu ir pagal tai daryti atitinkamas išvadas.
    http://www.terraproject.lt/funkcionalumas/darbuotoju-valdymas.aspx

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>